« Vissza

Kézműves hét 10. alkalommal Rózsaszentmártonban

2011.07.06.

2011 június 27-től július 01-ig már 10. alkalommal kerül megrendezésre Rózsaszentmártonban a település gyermekeinek a Kézműves hét.

A Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület szervezésében és szakmai segítségével minden nap más-más mesterség titkaival ismerkednek meg a résztvevők. Püski Irén Zsófia, az Egyesülete titkára és a Kézműves hét szakmai vezetője elmondta, hogy az idei évben a fazekasság, szövés-fonás, kötözött és viaszos batik, szalvétatechnika, vessző-, káka-, sásfonás, filcmunkák mesterségbeli fogásait gyakorolhatják és sajátíthatják el a nebulók.

Az alkotás gyötrelmének és gyönyörűségének élménye megmarad, az elkészítendő tárgy kigondolása és megvalósítása kreatív gondolkodásra tanít. A kézműves foglalkozások mellet sok játék, meseolvasás, séta, könyvtárlátogatás, biciklizés színesíti a programot. Öröm nézni délután a boldog arcokat, mikor megmutatják aznapi „remekműveiket" a szülőknek. A Kézműves hét pénteken oklevelek, jutalmak átadásával zárul.

Vannak a részt vevő gyermekek között többen testvérek, akiknek esélyük sincs eljutni bentlakásos táborba, így, a Kézműves hét mégis ad egy közösségi sikerélményt, lehet mire emlékezni és beszélni róla.
Ottjártunkkor a fazekasmesterség titkaival ismerkedtek gyerekek, a délelőtti korongozást a marokedénykészítés és képkeret készítés követte.

 

RÓZSA VENDÉGHÁZA falu központjába található a RÓZSA VENDÉGHÁZ  épülete. Kiváló helyszíne erdei iskola, ifjúsági és felnőtt csoportok „lélekpendítő" együttlétének, baráti találkozóknak, továbbképzéseknek, táboroknak.

Kapcsolattartó és információ:

Tóth István

0620/9685-791

E-mail:
tothistvan@gyermeklancfu.hu

Bővebb információért kattintson ide

Iratkozzon fel hírlevelünkre

E-mail: