« Vissza

Kézműves hét 10. alkalommal Rózsaszentmártonban

2011.07.06.

2011 június 27-től július 01-ig már 10. alkalommal kerül megrendezésre Rózsaszentmártonban a település gyermekeinek a Kézműves hét.

A Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület szervezésében és szakmai segítségével minden nap más-más mesterség titkaival ismerkednek meg a résztvevők. Püski Irén Zsófia, az Egyesülete titkára és a Kézműves hét szakmai vezetője elmondta, hogy az idei évben a fazekasság, szövés-fonás, kötözött és viaszos batik, szalvétatechnika, vessző-, káka-, sásfonás, filcmunkák mesterségbeli fogásait gyakorolhatják és sajátíthatják el a nebulók.

Az alkotás gyötrelmének és gyönyörűségének élménye megmarad, az elkészítendő tárgy kigondolása és megvalósítása kreatív gondolkodásra tanít. A kézműves foglalkozások mellet sok játék, meseolvasás, séta, könyvtárlátogatás, biciklizés színesíti a programot. Öröm nézni délután a boldog arcokat, mikor megmutatják aznapi „remekműveiket" a szülőknek. A Kézműves hét pénteken oklevelek, jutalmak átadásával zárul.

Vannak a részt vevő gyermekek között többen testvérek, akiknek esélyük sincs eljutni bentlakásos táborba, így, a Kézműves hét mégis ad egy közösségi sikerélményt, lehet mire emlékezni és beszélni róla.
Ottjártunkkor a fazekasmesterség titkaival ismerkedtek gyerekek, a délelőtti korongozást a marokedénykészítés és képkeret készítés követte.

 

kOSÁRFONÓ TANFOLYAM

48 órás KOSÁRFONÓ TANFOLYAM INDUL!

Környezeti nevelési tréning a Zöld könyv kapcsán

A Zöld könyv bemutatása: A hatékony, cselekvésközpontú, és gazdaságosan megvalósítható környezeti nevelés. A fenntarthatóságot elősegítő környezeti kultúra elterjedésének elősegítése, tanácsok erdei iskola, témanap szervezéséhez, megvalósításához.

Kézműves hét 10. alkalommal Rózsaszentmártonban

2011 június 27-től július 01-ig már 10. alkalommal kerül megrendezésre Rózsaszentmártonban a település gyermekeinek a Kézműves hét.

Témanapon a hatvani diákok

A hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola negyedik osztályos tanulói témanap program keretében látogattak el Rózsaszentmártonba, ahol a Gyermekláncfű Egyesület szakmai vezetésével a Hagyományok mentén című program eseményén vettek részt

Témanapon a hatvani iskolások

Témanapon a hatvani iskolások

RÓZSA VENDÉGHÁZA falu központjába található a RÓZSA VENDÉGHÁZ  épülete. Kiváló helyszíne erdei iskola, ifjúsági és felnőtt csoportok „lélekpendítő" együttlétének, baráti találkozóknak, továbbképzéseknek, táboroknak.

Kapcsolattartó és információ:

Tóth István

0620/9685-791

E-mail:
tothistvan@gyermeklancfu.hu

Bővebb információért kattintson ide

RÓZSASZENTMÁRTON

Kölcsey út 80.

23 fő részére fogadóképes (egy 3 ágyas, két 6 ágyas, egy 8 ágyas  szoba), van mód 3 db pótágy elhelyezésére is. Az épületben van társalgó, jól felszerelt teakonyha, női és férfimosdó zuhanyzóval, WC-vel. Az udvaron parkolási lehetőség, tűzrakóhely, ping-pong asztal, streetbal, lengőteke.

Árak:

SZÁLLÁSKÖLTSÉG:

 

fűtés nélkül fűtéssel
  2500 FT/fő/éj fogyasztott gázm. x gázár

t

   
pótágy    1000 Ft/fő/éj fogyasztott gázm. x gázár

Mosatási költség:

800 Ft/ágynemű garnitúra

Iratkozzon fel hírlevelünkre

E-mail:

Vasúti menetrend

Honnan:
Hova:
Mikor:
 
Amennyiben más menetrendre is kíváncsi kattintson ide (ELVIRA)

Autóbusz menetrend

Honnan:
Hova:
Mikor: