« Vissza

ÓVODÁSOK A TÉMANAPON

2011.05.26.

"Erdei óvoda témanapon" vettek részt a hatvani óvodások

clip_image002_266„A búzaszemtől a kenyérig" elnevezésű erdei óvoda témanapon vettek részt a hatvani Bajcsy úti óvodások és szüleik Soósné Szabó Éva óvónő vezetésével Rózsaszentmáronban a Rózsa Vendégházban.

A Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület szakmai vezetésével megvalósuló program első állomása volt Cserna Istvánné mezőgazdasági vállalkozó telephelyének megtekintése. A búzaszemeket megtapogatva elindult útjára gondolatban a búzaszem. Megtekintették a talajelőkészítő gépeket, a vetőgépet, bálázó gépet, majd a kombájnt.

clip_image006_246Nagy élmény volt, hogy a kombájn fülkéjébe is felmehettek. Az udvarban a juhok és a bárányok megsimogatása, a lovakkal való találkozás maradandó emlék marad minden résztvevő számára. Az esős idő miatt az éppen szárba indult búzatábla meglátogatása sajnos elmaradt.
A Rózsa Pékség volt a következő állomás. Mivel egyszerre az egész csoportot nem tudta fogadni a Rózsa Pékség, ezért a csoport ketté vált, s amíg az egyik csoport a Pékségben volt, a másik a Rózsa Vendégházban nemezelt egy labdát, hogy a juhok gyapjára is emlékezzenek. A Rózsa Pékségben megfigyelhették, hogyan készül a kenyér, kifli, zsömle, fonottkalács, kakaóscsiga és társai.

clip_image004_192A látogatás végén minden résztvevő kapott a frissen sült zsömléből, pogácsából.
A Faluházban történő látogatásuk során egy múltszázad eleji parasztház berendezései, napi használatos eszközei, tárgyai mellet, ott volt az asztalon a gyékényből font kenyértartó, amiben egy hétig sem száradt meg a kenyér.

A napi program keretében ellátogattak a Lignitbányászati Emlékházba, ahol a legnagyszerűbb élmény az úgynevezett népesbe való „utazás" tetszett.

Az erdei óvoda témanapon a megtapasztaláson alapuló tanuláson, ismeretszerzésen kívül közösségformáló szerepe is van.

nemezelnek2_250Az óvodásokkal érkező szülők a programon aktívan vettek részt és úgy nyilatkoztak, hogy nagy élmény volt részükre is ez a „kirándulás".
 

kOSÁRFONÓ TANFOLYAM

48 órás KOSÁRFONÓ TANFOLYAM INDUL!

Környezeti nevelési tréning a Zöld könyv kapcsán

A Zöld könyv bemutatása: A hatékony, cselekvésközpontú, és gazdaságosan megvalósítható környezeti nevelés. A fenntarthatóságot elősegítő környezeti kultúra elterjedésének elősegítése, tanácsok erdei iskola, témanap szervezéséhez, megvalósításához.

Kézműves hét 10. alkalommal Rózsaszentmártonban

2011 június 27-től július 01-ig már 10. alkalommal kerül megrendezésre Rózsaszentmártonban a település gyermekeinek a Kézműves hét.

Témanapon a hatvani diákok

A hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola negyedik osztályos tanulói témanap program keretében látogattak el Rózsaszentmártonba, ahol a Gyermekláncfű Egyesület szakmai vezetésével a Hagyományok mentén című program eseményén vettek részt

Témanapon a hatvani iskolások

Témanapon a hatvani iskolások

RÓZSA VENDÉGHÁZA falu központjába található a RÓZSA VENDÉGHÁZ  épülete. Kiváló helyszíne erdei iskola, ifjúsági és felnőtt csoportok „lélekpendítő" együttlétének, baráti találkozóknak, továbbképzéseknek, táboroknak.

Kapcsolattartó és információ:

Tóth István

0620/9685-791

E-mail:
tothistvan@gyermeklancfu.hu

Bővebb információért kattintson ide

RÓZSASZENTMÁRTON

Kölcsey út 80.

23 fő részére fogadóképes (egy 3 ágyas, két 6 ágyas, egy 8 ágyas  szoba), van mód 3 db pótágy elhelyezésére is. Az épületben van társalgó, jól felszerelt teakonyha, női és férfimosdó zuhanyzóval, WC-vel. Az udvaron parkolási lehetőség, tűzrakóhely, ping-pong asztal, streetbal, lengőteke.

Árak:

SZÁLLÁSKÖLTSÉG:

 

fűtés nélkül fűtéssel
  2500 FT/fő/éj fogyasztott gázm. x gázár

t

   
pótágy    1000 Ft/fő/éj fogyasztott gázm. x gázár

Mosatási költség:

800 Ft/ágynemű garnitúra

Iratkozzon fel hírlevelünkre

E-mail:

Vasúti menetrend

Honnan:
Hova:
Mikor:
 
Amennyiben más menetrendre is kíváncsi kattintson ide (ELVIRA)

Autóbusz menetrend

Honnan:
Hova:
Mikor: