Horgászat

SZÜCSI NAGY-VÖLGY TÓ: TERMÉSZETI KINCS HEVES MEGYÉBEN

A rózsaszentmártoni Rózsa Erdei Iskola és Turistaszállótól közúton 4 km, gyalogosan a bércen át a párhuzamos völgybe 2 km.

A Mátra környékén rengeteg tó található a 50-es 60-as évek külszíni lignit bányászatnak köszönhetően, de köztük is kiemelkedik csodálatos környezetével és nem minden napi halállományával a Szücsi Nagy-Völgy Tó.

A tó létrejötte a 50-es évek elejére tehető amikor a lignitbányászat befejeztével a helyi patakot felduzzasztottak. Sokáig a Tsz működtette a tavat, majd a helyi Horgászegyesület kezébe került és Ők kezelték évtizedeken át. A tó tavaly év végén került magánkézbe, és ennek köszönhetően komoly fejlődésnek indult és azóta is tartanak. A tó és környezetét folyamatosan gondozzák és folyamatos telepítésekkel igyekeznek kiszolgálni a horgászokat. A vízben igazi kapitális halak élnek és rengeteg fehérhal, de meg kell említeni a nem mindennapi süllő és harcsa állományát is. A tó területe 29,6 hektár melynek partját nagyrészt sás és nádas övezi melyik igazi búvóhelyet jelentenek a tó lakóinak.A lignitbányászat következtébe rendkívül változatos mederviszonyok jellemzik a tavat.A víz alatti szénfalaknak és a vízforrásoknak köszönhetően krisztálytiszta víz találhatóA tulajdonosok odafigyelve a már meglévő ősállomány védelmére bevezették az 5 kiló feletti pontyokra a súlykorlátozást, tehát ezeket elvinni SZIGORÚAN TILOS. A tóban a kristálytiszta víznek és a bőséges táplálék miatt a halak gyönyörűek egészségesek és kitűnő erőben vannak. A kisebb példányok kifogása is igazi élmény, hisz erőteljesen védekeznek. A nagyobbak kifogása igazi kihívást jelent mindenki számára.  Ilyen gyönyörű compókkal gazdagítják a már meglévő ősállománytA ragadozóhorgászokat sem felejtik el a tulajdonosokA vízmélység szerencsére nem mindenhol egyforma, hiszen a mederviszonyok nagyon változatosak. Helyenként a lignitbánya visszamaradt szénfalai, helyenként agyagos padkák színesítik a tó medrét. Jellegzetes padkái mélyen a víz alá is húzódnak, tovább tagolva ezzel az aljzatot. Igazi kihívás a horgászok számára, hiszen gyakorlatilag nincs olyan négyzetméter, ahol ne változna jelentősen a meder. Minden apró mozdulatot lehet látni a kristálytiszta víznek köszönhetően Napijegyárak:

Napijegy 3 db nemeshal (fajtánként max. 2 db) + 3 kg egyéb hal 3 500 Ft
Éjszakai jegy 3 db nemeshal (fajtánként max. 2 db) + 3 kg egyéb hal 3 500 Ft Hétvégi jegy 3 x napijegyes halmennyiség 8 000 Ft Hétközi jegy 3 x napijegyes halmennyiség 8 000 Ft  

Ecsédi Vég - tó

A rózsaszentmártoni Rózsa Erdei Iskola és Turistaszállótól közúton 3 km, gyalogosan  2 km.

Magyarország első külszíni legnitbányájának zárógdreként alakult ki az Ecsédi Vég-tó. Az 1970-es bányabezárást követően 9 forrásból töltődik a mai napig. Patak nem táplálja, mezőgazdasági művelés a környéken nincs. A visszamaradt szénfal szűri az amúgy is kristálytiszta forrásvizet.

A tóban édesvízű meduza és nagy számban rákok találhatók, mely utal a víz minőségére. A 35 éves tőban magyarország összes őshonos halfaja megtalálható

A TÓ IGEN KEDVELT BŰVÁRKÖZPONT IS!

 

kOSÁRFONÓ TANFOLYAM

48 órás KOSÁRFONÓ TANFOLYAM INDUL!

Környezeti nevelési tréning a Zöld könyv kapcsán

A Zöld könyv bemutatása: A hatékony, cselekvésközpontú, és gazdaságosan megvalósítható környezeti nevelés. A fenntarthatóságot elősegítő környezeti kultúra elterjedésének elősegítése, tanácsok erdei iskola, témanap szervezéséhez, megvalósításához.

Kézműves hét 10. alkalommal Rózsaszentmártonban

2011 június 27-től július 01-ig már 10. alkalommal kerül megrendezésre Rózsaszentmártonban a település gyermekeinek a Kézműves hét.

Témanapon a hatvani diákok

A hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola negyedik osztályos tanulói témanap program keretében látogattak el Rózsaszentmártonba, ahol a Gyermekláncfű Egyesület szakmai vezetésével a Hagyományok mentén című program eseményén vettek részt

Témanapon a hatvani iskolások

Témanapon a hatvani iskolások

RÓZSA VENDÉGHÁZA falu központjába található a RÓZSA VENDÉGHÁZ  épülete. Kiváló helyszíne erdei iskola, ifjúsági és felnőtt csoportok „lélekpendítő" együttlétének, baráti találkozóknak, továbbképzéseknek, táboroknak.

Kapcsolattartó és információ:

Tóth István

0620/9685-791

E-mail:
tothistvan@gyermeklancfu.hu

Bővebb információért kattintson ide

RÓZSASZENTMÁRTON

Kölcsey út 80.

23 fő részére fogadóképes (egy 3 ágyas, két 6 ágyas, egy 8 ágyas  szoba), van mód 3 db pótágy elhelyezésére is. Az épületben van társalgó, jól felszerelt teakonyha, női és férfimosdó zuhanyzóval, WC-vel. Az udvaron parkolási lehetőség, tűzrakóhely, ping-pong asztal, streetbal, lengőteke.

Árak:

SZÁLLÁSKÖLTSÉG:

 

fűtés nélkül fűtéssel
  2500 FT/fő/éj fogyasztott gázm. x gázár

t

   
pótágy    1000 Ft/fő/éj fogyasztott gázm. x gázár

Mosatási költség:

800 Ft/ágynemű garnitúra

Iratkozzon fel hírlevelünkre

E-mail:

Vasúti menetrend

Honnan:
Hova:
Mikor:
 
Amennyiben más menetrendre is kíváncsi kattintson ide (ELVIRA)

Autóbusz menetrend

Honnan:
Hova:
Mikor: