Rózsa Vendégház

Rózsaszentmárton Magyarország északi részén, a Mátra dél-nyugati határán fekvő kis település. A hegyek kivételes fekvésű falucskát szegélyeznek. Bármely irányból érkezünk is a falu határán körben végighúzódó magaslatra, csodálatos látvány tárul szemünk elé A falu szélén emelkedő Somlyó hegy a Mátra utolsó vulkáni kúpja. A hegység innen már belesimul az Alföld végtelennek tűnő síkságába. A Somlyó csúcsáról nézve országrésznyi panoráma tárul szemünk elé: nyugaton a Cserhát hegyei zárják le a látóhatárt, keletre a Kékes ködösen kéklő lankás vonulatáig ellátni.

A községet szegélyező hegyek kiváló vulkáni talaja és csodálatos déli fekvése miatt Rózsaszentmárton a Mátraaljai Történelmi Borvidék szőlőtermelő településeinek nyugati kapuja.

A falu volt a Mátraaljai lignitbányászat bölcsője.
A bányász múlt emlékeit a Bányászati Emlékház őrzi. A hagyományokat őriző Faluház a régi falusi tárgyak, néprajzi értéket tartalmaz.

A hagyományőrzés tekintetében is igen gazdag az éves program, hiszen a májfa állítás és kitáncolást követően a nyáron rendezendő Rózsa napok mellett a település névadójának tiszteletére a Márton napok is látogatott események.
A település látni valója közül kiemelkedik a Millenniumi Rózsakert és Sebestyén Sándor szobrászművész alkotása a Szent István szobor.

A falu központjába található a RÓZSA VENDÉGHÁZ  épülete. Kiváló helyszíne erdei iskola, ifjúsági és felnőtt csoportok „lélekpendítő” együttlétének, baráti találkozóknak, továbbképzéseknek, táboroknak.

Szálláslehetőség | Árak | Programlehetőségek | Megközelítés | Kapcsolatfelvétel
 

Képgaléria

 

RÓZSA VENDÉGHÁZA falu központjába található a RÓZSA VENDÉGHÁZ  épülete. Kiváló helyszíne erdei iskola, ifjúsági és felnőtt csoportok „lélekpendítő" együttlétének, baráti találkozóknak, továbbképzéseknek, táboroknak.

Kapcsolattartó és információ:

Tóth István

0620/9685-791

E-mail:
tothistvan@gyermeklancfu.hu

Bővebb információért kattintson ide

Iratkozzon fel hírlevelünkre

E-mail: